Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Primátor Skalice odvolal prednostu mestského úradu Antona Bobríka

Vpravo poslanec Dušan Jarjabek na rokovaní schôdze NR SR 8. februára 2007 v Bratislave. Vľavo Anton Bobrík, archívna snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bobrík riadil mestský úrad od roku 2003 a jedno volebné obdobie pôsobil aj ako poslanec Národnej rady SR za Smer-SD.

Skalica 7. marca (TASR) – Primátor Skalice Ľudovít Barát odvolal v pondelok (5.3.) z funkcie prednostu mestského úradu Antona Bobríka. TASR o tom informoval pracovník mesta Skalica pre styk s verejnosťou Miroslav Minďaš.

Bobrík riadil mestský úrad od roku 2003 a jedno volebné obdobie pôsobil aj ako poslanec Národnej rady SR za Smer-SD. „S ohľadom na prebiehajúci dlhodobý proces zmien fungovania mestského úradu v Skalici bol z funkcie odvolaný prednosta mestského úradu. Cieľom tohto kroku je prispôsobiť náš úrad meniacim sa požiadavkám a novým výzvam, ktoré nás čakajú,“ uvádza sa na oficiálnom profile mesta na sociálnej sieti.

Odvolanie dlhoročného funkcionára kritizoval bývalý primátor Stanislav Chovanec. „To posledné, čo si za šestnásť rokov práce pre naše mesto zaslúžil, bolo odísť „zadným vchodom“ ako prašivý pes. Bez slov vďaky i patričnej úcty, ktorej sa mu už zrejme nedostane. Ja mu ďakujem za všetko, čo pre naše mesto vykonal. Riadiť taký zložitý mechanizmus, akým úrad je, si totiž vyžaduje odbornosť, zodpovednosť a hlavne ľudský prístup,“ povedal bývalý primátor.