Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Protikorupčný audit na trnavskej radnici zaplatí milionár Trnka

Miroslav Trnka Foto: TASR

Termín protikorupčného auditu zatiaľ podľa primátorovho vyjadrenia ešte nie je daný.

Trnava 17. januára (TASR) – Trnavskú samosprávu čaká protikorupčný audit. Ohlásil ho nový primátor Trnavy Peter Bročka. Po stretnutí so spoluzakladateľom Nadácie Zastavme korupciu, Trnavčanom Miroslavom Trnkom, uviedol, že Trnka sa ponúkol uhradiť náklady spojené s auditom. Ten by mala vykonať Transparency International Slovensko.

Termín protikorupčného auditu zatiaľ podľa primátorovho vyjadrenia ešte nie je daný. Auditorský tím bude, ako uviedol Bročka, pôsobiť na úrade mesta pravdepodobne niekoľko týždňov. Audit vníma ako prostriedok na nastavenie systému pre lepšie fungovanie samosprávy. "Úlohou je zistiť aktuálny stav, odhaliť biele či šedé miesta," uviedol primátor Trnavy. Nevylučuje, že na základe zistení môže prísť aj k personálnym zmenám. Po jeho nástupe na radnicu po novembrových komunálnych voľbách zatiaľ prišlo iba k jednej výmene na poste vedúceho pracovníka, aj to na jeho žiadosť.

Trnava nie je prvá, kde sa protikorupčný audit bude konať, ale Bročka je veľmi rád, že sa uskutoční. "A Miroslav Trnka je veľký lokálpatriot," konštatoval na adresu spoluzakladateľa jednej z najhodnotnejších slovenských firiem Eset. "Chcem veriť, že toto je začiatok našej užšej spolupráce," povedal Bročka.