Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Policajti vypátrali mužov, ktorí poškodili kostol v Sasinkove

Ilustračné foto Foto: TASR

Sasinkovo 15. októbra (TASR) - Polícia vypátrala a obvinila dvoch mužov, ktorí sú podozriví z poškodenia evanjelického kostola v Sasinkove v okrese Hlohovec.

Ešte v júni porozbíjali na kostole tehlami a stavebným odpadom štyri okná, poškodili plastové dvere, murivo nad oknom a prevalili parapety. Od dopadnutých tehál boli v kostole popraskané a polámané dlaždice, roztrhnutý koberec a poškodený oltár. Páchatelia poškodili aj pletivo okolo kostola. Evanjelickému farskému úradu v Hlohovci bola týmto skutkom spôsobená škoda 1117 eur.

"Polícia po skutku vykonala obhliadku miesta činu, zaistila stopy a začala vyšetrovanie. Pátranie napokon doviedlo policajtov kriminálnej polície na stopu dvoch miestnych mužov vo veku 25 a 26 rokov. Na základe zhromaždených dôkazov príslušník obvodného oddelenia polície v Hlohovci obidvoch obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci. V prípade uznania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na jeden rok, pričom mladší z dvojice bol už v minulosti trestaný za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.