Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Senica začína s projektom revitalizácie, aký v meste ešte nebol

Ilustračná snímka Foto: TASR - Jozef Poliak

Mesto získalo financie na revitalizáciu v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu Zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie.

Senica 6. januára (TASR) – Mesto Senica odovzdalo v piatok (4.1.) stavenisko zhotoviteľovi stavby firme Hílek a spol. Senica, ktorá v pondelok 7. januára začne s revitalizáciou vnútroblokov na ulici S. Jurkoviča v mestskej časti Sotina. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.

Stavebná firma začne s oplotením staveniska a postupne s demoláciou časti ihrísk a prvkov nachádzajúcich sa vo vnútroblokoch. "Revitalizácia verejného priestranstva s plochou 10.256,85 metra štvorcových a s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene má byť ukončená za osem mesiacov," uviedla hovorkyňa mesta.

Mesto získalo financie na revitalizáciu v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu Zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie. "Celkové oprávnené výdavky na projekt sú 710.445,28 eura, z toho nenávratný finančný príspevok (NFP) predstavuje 674.923,02 eura. Rozdiel spolufinancuje mesto," doplnila Barošková.

Projekt zahŕňa výmenu starých detských ihrísk za nové kvalitné certifikované zostavy, celkovú výmenu mestského mobiliára, nové chodníky z liateho asfaltu a revitalizáciu zelene. Na ploche zostanú všetky existujúce stromy, ku ktorým bude vysadených sedem ihličnanov a 23 listnatých stromov. "Vnútrobloky v bytových domoch postavené začiatkom 80. rokov 20. storočia boli až doteraz v pôvodnom stave, čomu zodpovedá aj technický stav spevnených plôch, chodníkov a mestského mobiliára," informovala mestská hovorkyňa.