Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Policajti v Seredi chytili zlodejov, sudca ich prepustil

Na snímke pravé kľúče od pivničných priestorov. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Za ich konanie im hrozí väzenie až na dva roky.

Sereď 1. apríla (TASR) – Mestská a štátna polícia spolupracovali pri zadržaní troch zlodejov, ktorí kradli v pivnici obytného domu v Seredi. Do priestorov sa dostali pomocou pravého kľúča, ukradli ho v utorok 25. marca v skorých ranných hodinách z batoha muža popíjajúceho s nimi v miestnom bare.

"Po vzájomnej dohode prišli k obytnému domu, vošli do pivničných priestorov a za sebou zamkli. Postupne vošli do 19 pivníc, v 18 vypáčili zámok a pobrali pracovné náradie, predlžovacie káble, stroj na posilňovanie a prenosnú chladničku. Keď sa dostali do devätnástej, zostali nemilo prekvapení. Baterkou zasvietili na muža, ktorému kľúče ukradli. Ten neváhal a zavolal na políciu," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Dvoch páchateľov, 18 a 21-ročných mužov zo Serede, ako aj tretieho, 24-ročného muža z Hlohovca, policajti na mieste zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený policajt ich vzápätí obvinil z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Zároveň spracoval na dvoch z nich návrh na väzobné stíhanie. Súd však rozhodol, že budú stíhaní na slobode. Za ich konanie im hrozí väzenie až na dva roky.