Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Skalica plánuje predložiť žiadosť o príspevok na vodozádržné opatrenia

Skalica, ilustračné foto. Foto: TASR

Mestské zastupiteľstvo bude zámer žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy Operačného programu Kvalita životného prostredia schvaľovať na svojom zasadnutí v stredu 6. júna.

Skalica 5. júna (TASR) – Mesto Skalica predstavilo zámer predloženia žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP) na projekt Vodozádržné opatrenia v intraviláne mesta Skalica. TASR informoval vedúci Oddelenia strategického rozvoja a marketingu Mestského úradu v Skalici Michal Čunderlík.

Mestské zastupiteľstvo bude zámer žiadosti o NFP v rámci výzvy Operačného programu Kvalita životného prostredia schvaľovať na svojom zasadnutí v stredu 6. júna. "Hlavným cieľom projektu je výmena nepriepustných povrchov v intraviláne mesta za povrchy priepustné, ktoré podporujú zadržiavanie zrážkovej vody v danom území," uviedol pracovník úradu.

Predmetom predkladaného projektu bude odstránenie vybraných detských asfaltových alebo betónových ihrísk na sídliskách, ktoré sú v havarijnom stave a ich používanie deťmi je značne rizikové. Nahradia ich plochy so zeleňou a s funkčnou vegetáciou podporujúcou výpar. "Projekt obsahuje aj odstránenie starých asfaltových povrchov na vybraných parkoviskách a ich nahradenie polovegetačnými zatrávňovacími tvárnicami," doplnil Čunderlík.

Celkové oprávnené náklady projektu budú maximálne vo výške 180.000 eur, pričom dotácia bude vo výške 171.000 eur a spolufinancovanie mesta 9000 eur. Žiadosť o nenávratný finančný príspevok mesto plánuje predložiť do prvého hodnotiaceho kola, ktoré sa uzatvára 31. júla.