Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Skalickí poslanci v auguste rozhodnú o počte volebných obvodov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

V návrhu poslanci prezentujú snahu znížiť počet obvodov z piatich na dva.

Skalica 24. júla (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici Anna Ozábalová a Dušan Krivský chcú zmenu v počte obvodov vo voľbách do orgánov samosprávy mesta.

V návrhu poslanci prezentujú snahu znížiť počet obvodov z piatich na dva. "Chceme, aby boli v Skalici objektívnejšie voľby. Niektorí poslanci si zvykli, že sú stále volení a majú obavu z konkurencie pri zmene. Skalica je jednoliaty celok, čím menej obvodov, tým lepšie," uviedol k návrhu Krivský.

Rozhodnutie o počte volebných obvodov a poslancov padne na zasadnutí MsZ 15. augusta. "Ja som za päť volebných obvodov, keďže si myslím, že takto je poslanec bližšie k občanovi. V tom veľkom volebnom obvode sa môže stať, že sa zvolí deväť poslancov z jednej časti a na tú druhú sa bude zanevierať. Najmä z tohto dôvodu podporujem zachovanie systému, ktorý je tu od roku 1989. Nie je to obava o poslaneckú stoličku, keďže aj posledné voľby nás presvedčili o tom, že nastala rozsiahla obmena poslancov. Dva alebo päť obvodov občanov netrápi, ale skôr reálne riešenie problémov ako parkovanie, zeleň a pod.," uviedol poslanec Peter Bartoš.