Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Skaličania budú mať ohňostroj na Silvestra, Seničania na Nový rok

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V Skalici sa tradičný silvestrovský ohňostroj uskutoční vo Františkánskej záhrade od 17.00 h.

Senica/Skalica 24. decembra (TASR) – Ohňostroje na prelome rokov sa v dvoch centrách na Záhorí uskutočnia na Silvestra a na Nový rok. V Skalici bude ohňostroj vo večerných hodinách na Silvestra, v Senici si svetelnú šou užijú na Nový rok.

V Skalici sa tradičný silvestrovský ohňostroj uskutoční vo Františkánskej záhrade od 17.00 h. "Ohňostroj je v Skalici zaužívaný, a tak sme sa rozhodli, že bude aj tento rok. Ide o podujatie pre širokú verejnosť a chceli sme termín ohňostroja dať tak, aby sa ho mohli zúčastniť aj mladší návštevníci. K ohňostroju sme sa snažili pripraviť aj program, ktorý je cenovo prijateľný. Skaličania pripravia program pre deti, bude možnosť si dať aj punč," uviedla pre TASR primátorka Senice Anna Mierna.

Seničania každoročne sledujú ohňostroj na Námestí slobody. Naposledy sa uskutočnil na Nový rok a rovnako to bude aj teraz, keď je naplánovaný na 18.00 h. Zmenou bude miesto, z ktorého bude ohňostroj odpálený. "Hoci bol ohňostroj na termín objednaný, nové vedenie radnice muselo narýchlo hľadať nové miesto odpalu. Bolo pre mňa nepríjemným prekvapením, že pri rekonštrukcii strechy domu kultúry sa nepočítalo s týmto tradičným podujatím. Neurobili sa totiž také potrebné bezpečnostné opatrenia, aby sa ohňostroj aj naďalej dal robiť z pôvodného miesta," informoval primátor Senice Martin Džačovský.