Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Ukradnuté náhrobné platne v Sobotišti našli policajti na inom hrobe

ilustračná foto Foto: TASR/Martin Baumann

Kriminalisti zo Senice obvinili zo zločinu krádeže 29-ročného muža zo Zohora a 33-ročného z Plaveckého Štvrtka. Obaja majú minulosť spätú s krádežami.

Sobotište 7. novembra (TASR) - Senickí kriminalisti vypátrali dvoch mužov, ktorí sú podozriví z krádeže náhrobných platní z dvojhrobu na cintoríne v Sobotišti. Pred Pamiatkou zosnulých, koncom októbra zmizli z cintorína dve platne z leštenej žuly v hodnote 600 eur.

Polícia zakrátko prišla páchateľom na stopu a v utorok 4. novembra obvinila zo zločinu krádeže vykonaného spolupáchateľstvom 29-ročného muža zo Zohora a 33-ročného z Plaveckého Štvrtka. "Obaja muži majú už minulosť spätú s krádežami na cintorínoch. Vyšetrovateľ ich umiestnil do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. Vzhľadom na to, že sú obvinení z krádeže spáchanej na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu, hrozí im odňatie slobody na tri až desať rokov," uviedla dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Dodala, že platne polícia našla osadené už na inom cintoríne. Po vykonaní potrebných procesných úkonov budú vrátené majiteľke, dcére zosnulých.