Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V Gabčíkove bude hlučnejšie, koná sa tu medzinárodný zraz motorkárov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Počas podujatia vyhodnotia najkrajší motocykel, najhlučnejšiu motorku, cenu dostanú aj účastníci, prichádzajúci z najvzdialenejších miest.

Gabčíkovo 23. mája (TASR) - Počas nadchádzajúceho víkendu (24.-25.5.) bude v Gabčíkove podstatne hlučnejšie ako v iných dňoch, v obci sa zišlo viac ako 500 motocyklistov. Organizátori očakávajú 3000 až 4000 návštevníkov z celej republiky i zahraničia. Vo večerných hodinách sa budú konať v parku Amade veľkolepé koncerty. Podujatie sa začalo dnes v popoludňajších hodinách.

"Počas našej existencie to bude najväčší zraz motorkárov, je to už 12. ročník. Motocyklový klub Žitnoostrovskí býci patrí medzi najväčšie kluby na Slovensku. Som veľmi rád, že podujatie, ktoré sa malo konať pred týždňom, sme posunuli pre nepriaznivé počasie o sedem dní a teraz tu máme leto," uviedol jeden z organizátorov Zoltán Csölle s tým, že náročná reorganizácia celého trojdňového podujatia sa vyplatila.

Dnes a v sobotu vystúpia známe maďarské skupiny, nebudú chýbať kaskadéri, ale ani spoločné výjazdy motocyklistov do okolitých dedín. Keďže sú tu aj hostia zo všetkých okolitých štátov, konferujeme v štyroch jazykoch. "Finančný výťažok ako vždy putuje na charitu, podporujeme činnosť nemocnice," zdôraznil Csölle.

Podľa organizátora na stretnutí sa prezentujú rôzne typy a kubatúry motoriek. Najmenšia má 50 cm3, najväčšia je šesťvalcová, má 1600 cm3 a 160 koní. Počas podujatia vyhodnotia najkrajší motocykel, najhlučnejšiu motorku, cenu dostanú aj účastníci, prichádzajúci z najvzdialenejších miest.