Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Starosta Trstíc považuje za najdôležitejšie dokončiť výstavbu hrádze

František Juhos Foto: Most-Híd

Podľa Františka Juhosa novozvoleného starostu medzi priority patrí dobudovanie kanalizácie obce.

Trstice 19. novembra (TASR) – Novozvolený starosta Trstíc v okrese Galanta chce zabrániť ďalším záplavám. František Juhos (Most-Híd) vedie obec od roku 1994. V komunálnej politike začal pôsobiť ako 25-ročný miestny poslanec v roku 1987, o tri roky neskôr sa stal zástupcom starostu, po ďalších štyroch rokoch ho zvolili za starostu.

„Obyvatelia mi dali opäť dôveru a tak začínam šieste volebné obdobie. Po 20 rokoch mám opäť možnosť využiť štvorročné obdobie na zveľaďovanie obce,“ konštatoval Juhos. Netajil sa s tým, že za najväčší úspech považuje začiatok výstavby hrádze pri rieke Čierna voda. „Ide o prítokovú rieku Malého Dunaja, ktorá niekoľkokrát ohrozila majetky obyvateľov. Práce sa konajú aj v súčasnosti, k odovzdaniu celého, kompletného úseku dôjde v budúcom roku,“ vysvetlil.

Podľa ďalších slov novozvoleného starostu medzi priority patrí dobudovanie kanalizácie obce. „Prvá etapa je už takmer hotová, po skončení týchto prác môžeme skonštatovať, že Trstice majú všetky potrebné infraštruktúry. V nastávajúcom volebnom období chcem zlepšiť komunikáciu s mladými ľuďmi, dať im šancu na sebarealizáciu. Dôležité je vytvoriť možnosti pre mládež, mladých ľudí pre šport, ako aj poskytnúť staršej generácii a chorým ľuďom patričnú zdravotnícku starostlivosť,“ priblížil Juhos.

Starosta poukázal na to, že viesť obec po dvoch desaťročiach nebola ľahká úloha. „Niečo mi to dalo, niečo zobralo. Pritom je to dobrý pocit, že som urobil veľa vecí pre obyvateľov dediny. Dosiahli sme celkom dobré výsledky: rekonštrukcia základnej a materskej školy, realizácie jedálne pre žiakov, obnova hasičskej zbrojnice, vybudovanie zberného dvora, revitalizácia centra obce, rozšírenie zdravotníckeho centra a mohol by som pokračovať,“ konštatoval. V rámci zdravotníckej starostlivosti je pre klientov k dispozícii 200 lôžok. „Čoskoro sa otvorí aj oddelenie pre pacientov, ktorých už prepustili z nemocnice, ale v domácom prostredí ešte nemôžu byť. Poskytujeme všetky mimonemocničné služby.“ Juhos dodal, že v nastávajúcom období bude ešte úloh neúrekom.