Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Tradičný Žitnoostrovský jarmok bude posledný septembrový víkend

Ilustračné foto. Foto: TASR/Edmund Örzsik

V súčasnosti zostavuje mesto sprievodné kultúrne programy, organizátori chcú vyhovieť požiadavkám všetkých vekových skupín.


Dunajská Streda 9. augusta (TASR) - Tradičný Žitnoostrovský jarmok usporiadajú v Dunajskej Strede od 24. do 27. septembra. Pôjde už o 35. podujatie, realizuje ho Mestská samospráva. V súčasnosti zostavuje mesto sprievodné kultúrne programy, organizátori chcú vyhovieť požiadavkám všetkých vekových skupín. Informoval o tom TASR primátor mesta Zoltán Hájos.

Ako uviedol, už prebieha prenájom predajných miest pre podnikateľov. V júni a v júli, v prvom kole, sa mohli prihlásiť podnikatelia z Dunajskej Stredy a okresu. "Chceli sme predovšetkým uprednostniť našich predajcov. Od 17. augusta možnosť prihlásenia sa budú mať aj podnikatelia mimo nášho regiónu," povedal Hájos.

Odbor finančný a správy majetku Mestského úradu Dunajská Streda upozorňuje podnikateľov, že k povoleniu o osobitnom užívaní verejného priestranstva a k vyrubeniu príslušnej dane za užívanie verejného priestranstva je potrebná kópia živnostenského listu, resp. výpis z obchodného registra, ďalej číslo DIČ a číslo elektronickej registračnej pokladnice.

"Predajcovia jedál sú povinní predložiť aj záväzný hygienický posudok od Regionálneho úradu verejného zdravia," zdôraznil primátor. Dodal, že predajcovia jedál, nápojov a občerstvenia musia počítať s tým, že na jarmoku bude umožnené používanie len vratných pohárov, plastové poháre nebude možné používať, výnimkou je podávanie liehovín.