Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Trhoviská v Trnave i Piešťanoch musia obmedziť kapacitu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na uzatvorené trhovisko na Spartakovskej ulici v Trnave bude mať umožnený vstup podľa hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej v jednom momente iba 100 ľudí.

Trnava/Piešťany 23. apríla (TASR) – Trnava i Piešťany otvoria prvýkrát po prijatí pravidiel proti šíreniu nového koronavírusu svoje centrálne trhoviská v piatok 24. apríla. Obe mestá v zmysle nariadení obmedzili ich kapacitu.

Na uzatvorené trhovisko na Spartakovskej ulici v Trnave bude mať umožnený vstup podľa hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej v jednom momente iba 100 ľudí. "Pohyb zákazníkov v areáli bude jednosmerný, vstup i výstup budú regulované. Na trhovisku bude zakázané konzumovať potraviny a nápoje," informovala. Trhovisko bude fungovať od utorka do soboty medzi 7. a 13. hodinou. Pracovné dni medzi 9. a 11. hodinou sú na základe nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR vyhradené pre ľudí vo veku nad 65 rokov. "V inom čase platí pre seniorov zákaz trhovisko navštevovať a pre predajcov obsluhovať ich," dodala Majtánová.

V oboch mestách medzi jednotlivými predajcami i medzi zákazníkmi bude musieť byť dodržaný dvojmetrový rozstup. "Predaj bude umožnený na každom druhom predajnom stole, na trhovisku Kocka po obvode trhoviska a na trhovisku Centrum v troch radoch stolov," informovala o tom hovorkyňa Piešťan Drahomíra Moretová. Pred predajnými miestami bude vodiaca čiara, zákazníci sa budú môcť pohybovať iba v jednom smere. Otváracie hodiny budú v kúpeľnom meste v utorok až sobotu od 7. hodiny, v nedeľu a pondelok bude zatvorené.