Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

Viskupič zvolá zastupiteľstvo,vzdá sa postu v NR SR i v tieňovej vláde

Na snímke nový predseda TTSK Jozef Viskupič číta prísahu počas ustanovujúceho zasadnutia nového Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v Trnave v pondelok 4. decembra 2017. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnava 4. decembra (TASR) – Jednu riadnu a pravdepodobne aj jednu mimoriadnu schôdzu zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) plánuje do konca kalendárneho roka zvolať nový predseda TTSK Jozef Viskupič. Zastupiteľstvo na nich bude rozhodovať o krajskom rozpočte na nasledujúci rok, o personálnom obsadení orgánov krajského parlamentu, vrátane zástupcov predsedu. Súbežne sa chce Viskupič vzdať svojho mandátu v Národnej rade (NR) SR k záveru aktuálnej schôdze, ako avizoval pred krajskými voľbami. Abdikuje aj na svoj post v tieňovej vláde, ktorú hnutie OĽaNO predstavilo koncom novembra .

Viskupič v pondelok na stretnutí s novinármi po prevzatí mandátu na ustanovujúcej schôdzi krajského zastupiteľstva povedal, že rokovania o otázke jeho podpredsedov už začali, avšak, ako dodal, kým nie je dohodnuté všetko, nie je rozhodnuté nič. V nasledujúcich dňoch ho čaká okrem zoznamovania sa s chodom Úradu TTSK už ako zástupcu majoritného akcionára Letisko Piešťany, a.s., aj zasadnutie predstavenstva. Členovia predchádzajúceho trojčlenného predstavenstva na čele s doterajším predsedom TTSK Tiborom Mikušom a tiež členovia dozornej rady sa svojich postov vzdali ešte pred novembrovými voľbami. „Hovoril som so zástupcami akcionárov - ministrom dopravy a s primátorom Piešťan. Personálna časť problému s piešťanským letiskom je tou ľahšou na riešenie. V súčasnosti má letisko finančné prostriedky do februára, musíme hľadať, ako ďalej," povedal Viskupič.

Na Úrade TTSK plánuje Viskupič urobiť viaceré audity, aj personálny. "Žiadne čistky sa konať nebudú, šikovných ľudí vieme oceniť," dodal nový predseda TTSK.

Na brífingu vystúpil aj predseda OĽaNO Igor Matovič. Poprial Viskupičovi do výkonu funkcie v TTSK múdrosť a lásku ku každému voličovi. "Voličom sme vo voľbách ukázali, že vieme spojiť demokratické opozičné sily a za to, že sme ich spojili, ľudia prišli a volili," povedal Matovič. Dodal, že verí, že sa novému predsedovi TTSK podarí pritiahnuť k spolupráci Stranu maďarskej koalície, čo sa pred voľbami nepodarilo. "Držíme mu palce, aby vytvoril silnú podporu v zastupiteľstve," povedal predseda OĽaNO.