Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Podľa primátora Trnavy bude mesto lídrom v podpore elektromobility

Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

V priebehu roka 2018 postaví sedem wallboxov v obchodných centrách a obytných celkoch na území Trnavy.

Trnava 9. októbra (TASR) – Primátor Trnavy Peter Bročka vidí v blízkej budúcnosti svoje mesto ako slovenského lídra v inštalácii nabíjacích staníc pre elektromobily. Počet už inštalovaných, pripravovaných a ohlásených projektov posúvajú Trnavu podľa neho na vrch rebríčka v podpore elektromobility. Aj samotná radnica sa rozhodla zadovážiť si tri elektromobily pre potreby jej pracovníkov.

"Som presvedčený, pokiaľ ide o počet nabíjacích staníc v prepočte na počet obyvateľov alebo na veľkosť mesta, že sme určite medzi top mestami. A tým, že viacero subjektov ohlásilo vôľu budovať alebo rozširovať túto sieť, kde už vznikajú prvé projekty, keď bytové domy vyvíjajú iniciatívu, aby mali tento systém zdieľania áut pre svojich obyvateľov, myslím si, že s týmito projektmi budeme elita na Slovensku," povedal primátor.

Trnavský poslanecký zbor ešte pred letnými prázdninami odsúhlasil Západoslovenskej energetike vybudovanie nabíjacích staníc na Kollárovej a Rybníkovej ulici v rámci medzinárodného projektu FAST-E pre Slovensko a Českú republiku. Pred niekoľkými týždňami spoločnosť MTOP, spol. s r. o., oznámila, že do konca roka doplní svoje rýchlonabíjacie stanice na Novej a Coburgovej ulici novou na križovatke ulíc Rybníková - Hlboká. K tomu postaví v priebehu roka 2018 sedem wallboxov, kde je nabíjanie dlhšie, v obchodných centrách a obytných celkoch na území Trnavy. Spoločnosť Hyundai oznámila, že nabíjacie stanice bude mať pri každej predajni svojich partnerov, záujem o výstavbu prejavili aj ďalší prevádzkovatelia.