Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Podvod pri hlasovaní v trnavskom mestskom zastupiteľstve má dohru

Na snímke primátor Trnavy Peter Bročka počas tlačovej konferencie. Foto: TASR

O veci bude ešte rokovať mandátová komisia MsZ.

Trnava 30. apríla (TASR) - Hlasovanie za neprítomného poslanca v Mestskom zastupiteľstve (MsZ) Trnava má už svoju dohru. Poslanec Adam Peciar, ktorý použil hlasovacie zariadenie poslanca Šimona Štefunka (obaja za Lepšiu Trnavu), sa vzdal svojej funkcie v Mestskej rade. K rozhodnutiu dospel po rozhovore s ostatnými členmi poslaneckého klubu, informoval o tom dnes primátor Peter Bročka na svojej facebookovej stránke.

Peciar i Štefunko sa zároveň vzdali predsedníckych a podpredsedníckych miest v komisiách Mestského zastupiteľstva a svoju ročnú odmenu venujú Základnej škole na Gorkého ulici na sprístupnenie školského ihriska verejnosti a Materskej škole na ulici Teodora Tekela na obnovu areálu.

Bročka (rovnako Lepšia Trnava) sa za „trápnu a nedôstojnú situáciu“ tiež verejne ospravedlnil. „Bol to pre mňa mierne povedané šok a hlavne úplne zbytočný a nepochopiteľný incident,“ konštatoval primátor.

K hlasovaniu došlo na schôdzi mestského parlamentu v utorok 29. apríla, keď Peciar viackrát hlasoval za neprítomného Štefunka. Nešlo o hlasovania, kedy by bol rozhodol práve tento hlas.