Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave budú pôstnu polievku podávať na arcibiskupstve

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš.

Trnavské arcibiskupstvo zorganizovalo prvý ročník tohto projektu vlani v marci. Informoval o tom na webe ABÚ hovorca Dušan Kolenčík.

Trnava 9. marca (TASR) – Na pôstnu polievku pozýva Arcibiskupský úrad (ABÚ) v Trnave a Trnavská arcidiecézna charita. Podávať ju budú záujemcom v piatok 13. marca od 16.30 hod. vo veľkej jedálni arcibiskupského úradu, vchod z ulice M. Schneidra Trnavského, vedľa výstavnej siene Galéria. Výťažok je určený na charitatívne účely.

Trnavské arcibiskupstvo tak opäť podporí túto pôvodne pôstnu iniciatívu Katolíckeho hnutia žien Slovenska Podeľme sa! Polievka sa bude vydávať zhruba hodinu, do 17.30 hod. Za jedlo bude možné zaplatiť v stanovenej sume alebo prispieť i vyššou, vyzbierané peniaze odovzdá Trnavská arcidiecézna charita rodinám v núdzi.

Trnavské arcibiskupstvo zorganizovalo prvý ročník tohto projektu vlani v marci. Informoval o tom na webe ABÚ hovorca Dušan Kolenčík. Pozvanie prijali desiatky ľudí. Vtedy za polievku, pri podávaní ktorej sa s nimi stretol aj trnavský arcibiskup Ján Orosch, vyzbierali 495,15 eur. Projekt je spojený s liturgickým obdobím pôstu, počas ktorého sa kresťania usilujú viac o to, aby si niečo odopreli a tak pomohli iným, ktorí sa nachádzajú v oveľa zložitejšej životnej situácii.