Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Pre zápas Spartak a Legia Varšava platí zákaz predaja alkoholu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej sa polícia sa intenzívne pripravuje na zabezpečenie poriadku.

Trnava 30. júla (TASR) – Pre konanie odvetného futbalového stretnutia 2. predkola Ligy majstrov FC Spartak Trnava a Legia Varšava v utorok 31. júla boli prijaté viaceré opatrenia. Polícia uzatvorí prístupovú cestu od železničnej stanice po futbalový štadión Antona Malatinského - City Arenu a mesto vydalo zákaz predaja a požívania alkoholických nápojov.

Podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej sa polícia sa intenzívne pripravuje na zabezpečenie poriadku. Okrem nasadenia zvýšeného počtu policajtov všetkých služieb v uliciach Trnavy príde aj k obmedzeniam v doprave. Prístupová Kollárová ulica bude uzatvorená v čase od 17. do 24. hodiny. "Úplne uzavretá bude pre verejnosť aj susediaca Športová ulica. Obyvateľom Podjavorinskej ulice bude umožnený vjazd priebežne podľa aktuálnej situácie," informovala Linkešová. Bezpečnostné opatrenia a s tým súvisiace dopravné obmedzenia budú prispôsobené aktuálnej operatívnej situácii a čas uzavretia sa preto môže zmeniť.

Polícia žiada občanov, aby s týmito obmedzeniami už vopred rátali a svoj program si naplánovali tak, aby sa ich obmedzenia dotkli čo najmenej. Vzhľadom na kapacitné možnosti parkovacích miest v okolí štadióna žiadame návštevníkov podujatia, aby sa presúvali podľa možností bez využitia svojich vozidiel. "Ostatných vodičov žiadame o trpezlivosť, vzájomnú ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov polície. Aj keď by to malo byť samozrejmosť, vodičom pripomíname, že riadenie premávky policajtom v križovatke je nadriadené dopravnému značeniu aj fungujúcim semaforom," zdôraznila policajná hovorkyňa.

Mesto Trnava vydalo, ako informovala Veronika Majtánová z komunikačného oddelenia radnice, rozhodnutie o zákaze podávania predaja alebo požívania alkoholických nápojov s obsahom alkoholu vyšším ako 4,1 objemových percent alkoholu. Platí to pre zariadenia spoločného stravovania, predajne potravín alebo na iných verejne prístupných miestach na uliciach Kollárova, Športová, Andreja Žarnova, Halenárska, Hlavná, Kapitulská, Paulínska, Hlboká, Spartakovská, Dolné bašty, Strelecká, B. S. Timravy, Ľ. Podjavorinskej, Orolská, Vajanského, Radlinského, Hviezdoslavova, Františkánska, Štefánikova a na Trojičnom námestí a Námestí Slovenského národného povstania. Platí to aj pre priestory futbalového štadióna a nákupné centrum.