Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Bročka chce pokračovať vo vízii živého a dynamického mesta

Na snímke primátor Trnavy Peter Bročka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najväčšou výzvou podľa neho bude doprava. Mesto chce popri rekonštrukcii miestnych komunikácií zvýšiť priepustnosť križovatiek a spustiť parkovaciu politiku.

Trnava 23. decembra (TASR) - Pokračovať vo vízii živého a dynamického mesta, ktorú už v minulých rokoch ocenili občania a priniesla dobré výsledky pre Trnavu, chce v nasledujúcom roku primátor Peter Bročka. Je potrebné podľa neho pokračovať v krokoch, ktoré nielen zlepšujú život meste, ale reagujú aj na klimatické zmeny. Trnava je im intenzívne vystavená, nakoľko leží na rovine bez lesov a väčšej rieky.

„Naším cieľom je vytvárať nové oddychové zelené plochy, pričom potenciál je nielen v už pripravenom projekte na Štrkoch, ale i v lokalite Medziháj," uviedol Bročka.

Dôležité je, ako dodal, pokračovanie v humanizácii sídlisk a obnove parkov, do ktorých opäť chce mesto zaangažovať priamo občanov.

"So životným prostredím je neodmysliteľne spojené aj ekologické a efektívne odpadové hospodárstvo, kde nadviažeme na prebiehajúcu výmenu starých stojísk pre kontajnery na polopodzemné. Prinášajú nielen nový estetický vzhľad, ale eliminujú aj problémy, ktoré boli so starými stojiskami v jednotlivých sídliskách. K tomu neodmysliteľne patrí aj hľadanie nových efektívnejších spôsobov triedenia a ukladania odpadu,"
informoval primátor.

S kvalitnými verejnými priestormi súvisí aj podpora voľnočasových aktív. "Mojou víziou je, aby občania svoj voľný čas mohli plnohodnotne tráviť priamo v meste. Aj preto budeme pokračovať v rekonštrukcii športovísk a vytváraní zázemia pre kultúrne a spoločenské aktivity," povedal Bročka.

Najväčšou výzvou podľa neho bude doprava. Mesto chce popri rekonštrukcii miestnych komunikácií zvýšiť priepustnosť križovatiek a spustiť parkovaciu politiku.

"Chcem určite pokračovať vo vytváraní alternatívnych možností dopravy, hlavne formou budovania cyklistických chodníkov či zatraktívnením mestskej hromadnej dopravy. V neposlednej miere chcem pokračovať v obnove historických pamiatok, pretože Trnava, ako najstaršie slobodné kráľovské mesto, má v ich existencii nezameniteľný kapitál," doplnil primátor Trnavy .