Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

TRNAVA: Druhým viceprimátorom sa stal Matej Lančarič

Foto: Jana Gmitterová

Nový primátor Peter Bročka stál od prevzatia funkcie v polovici decembra na čele samosprávy sám až do 4. februára, kedy za svojho prvého zástupcu vymenoval 36-ročného Tibora Pekarčíka.

Trnava 26. februára (TASR) – Druhým viceprimátorom Trnavy sa oddnes stal poslanec mestského zastupiteľstva Matej Lančarič. Doplnil tak zostavu vedenia trnavskej radnice po novembrových komunálnych voľbách. Nový primátor Peter Bročka stál od prevzatia funkcie v polovici decembra na čele samosprávy sám až do 4. februára, kedy za svojho prvého zástupcu vymenoval 36-ročného Tibora Pekarčíka.

Všetci traja kandidovali ako nezávislí v zoskupení Lepšia Trnava. Matej Lančarič má 29 rokov, pôsobí v samospráve ako poslanec mestského zastupiteľstva už druhé volebné obdobie, od roku 2010, angažuje sa najmä v ekologických aktivitách. Ťažiskom jeho činnosti v pozícii druhého zástupcu primátora bude sociálna oblasť, individuálna agenda sociálneho odboru mestského úradu a vybrané projekty týkajúce sa mládeže a životného prostredia. Jeho prioritou bude aj rozvoj občianskej spoločnosti v Trnave a prehĺbenie spolupráce medzi mestom a tretím sektorom. 

"Ľudia dali vo voľbách jasne najavo, že chcú vidieť nové tváre, preto dávam šancu mladým, ktorí do činnosti samosprávy môžu priniesť nové myšlienky a prístupy," uviedol na konto vymenovania primátor Trnavy.