Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Zisk z obchodu s Matovičovou ženou využije Trnava na pandemický fond

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Prostriedky sa nachádzajú od predaja v rezervnom fonde mesta, určené boli pôvodne na výstavbu sociálneho bývania.

Trnava 28. apríla (TASR) – Časť prostriedkov z predaja bývalej slobodárne na Kollárovej ulici v Trnave, ktorú v roku 2014 za 1 234 567 eur predalo mesto Trnava Pavlíne Matovičovej, manželke súčasného premiéra Igora Matoviča, chce radnica po šiestich rokoch použiť na krytie výdavkov spojených s pandémiou nového koronavírusu.

Rozhodlo o tom dnešné rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré odsúhlasilo zmenu účelu ich použitia v súvislosti s mimoriadnou situáciou.

Prostriedky sa nachádzajú od predaja v rezervnom fonde mesta, určené boli pôvodne na výstavbu sociálneho bývania. K realizácii nateraz nedošlo. Aktuálne sa suma rozdelí medzi prípravu výstavby bytového domu na Tamaškovičovej ulici (40 000 eur), zriadenie karanténneho zariadenia pre ľudí bez domova (200 000 eur) a na priame výdavky mesta súvisiace s pandémiou nového koronavírusu vo viacerých kapitolách (400 000 eur).

Sumu 100 000 eur vyhradili poslanci na projekty spolufinancované z prostriedkov Európskej únie či z cudzích zdrojov, na úhradu výdavkov v rámci projektov realizovaných v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom.

Poslanci zároveň odhlasovali, aby sa najneskôr v nasledujúcom roku peniaze v pôvodnej výške do rezervného fondu opäť vrátili.