Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Deti z Trnavy sa môžu tešiť z vynovených ihrísk

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Obnove sa venuje aj Hlohovec, ktorý si dal pre troma rokmi urobiť audit detských ihrísk.

Trnava/Hlohovec 20. júla (TASR) – Do zostavy trnavských detských ihrísk o niekoľko týždňov pribudne nové, ktoré sa Trnavčanom podarilo "vyklikať" v súťaži obchodného reťazca Lidl. Nachádzať sa bude na Hospodárskej ulici a v týchto dňoch sa pracuje na jeho realizácii. Mesto zároveň venuje pozornosť aj ďalším hracím plochách pre malých obyvateľov.

Začiatkom augusta otvorí samospráva šesť zrekonštruovaných a doplnených detských ihrísk. Vynovený bude obľúbený Guliver v Sade Antona Bernoláka, nové hracie prvky budú osadené na Mozartovej, Na hlinách, na Ulici Teodora Tekela, na Limbovej a úplne nové ihrisko vznikne na Vajanského ulici. Na tento účel je v rozpočte mesta vyčlenených 250.000 eur. Informovala o tom Veronika Majtánová z úseku komunikácie trnavskej radnice.

Obnove sa venuje aj Hlohovec, ktorý si dal pre troma rokmi urobiť audit detských ihrísk. Vyplynulo z neho, že len jedno z 19 vyhovovalo bezpečnostným predpisom. Preto sa zameralo na ich systematickú revitalizáciu, výstavbu nových a zároveň odstraňovanie nevyhovujúcich ihrísk. V rokoch 2015–2018 preto bolo obnovených alebo nanovo postavených 11 detských ihrísk. Pre tento rok sa dostali do plánu tri, v parku na R. Dilonga a na uliciach Fraštacká a Vinohradská. Nové detské ihrisko aktuálne pribudlo aj v areáli mestského kúpaliska. Informovala hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.