Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská vodárenská spoločnosť nebude zakladať dcéry

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Primátor Trnavy Peter Bročka avizoval personálne výmeny v predstavenstve.


Trnava/Piešťany 30. júna (TASR) – Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS), a. s., nebude zakladať v dohľadnom čase žiadnu formu dcérskej spoločnosti, ako to navrhovalo jej predstavenstvo. Rozhodlo o tom dnes riadne valné zhromaždenie (VZ) v Piešťanoch. Podpredseda dozornej rady TAVOS, primátor Trnavy Peter Bročka, povedal, že pravdepodobne v krátkom čase príde k personálnej výmene v predstavenstve spoločnosti.

VZ neschválilo ani návrh na zvýšenie základného imania spoločnosti, neschválilo pravidlá preberania a správy vodohospodárskeho majetku a zamietlo úpravu stanov. "Prešla iba ich veľmi jemná úprava, ktorá nie je zásadná," povedal Bročka. Primátor mal od mestského zastupiteľstva v Trnave, ktorá je hlavným akcionárom TAVOS (29,68 %) poverenie nehlasovať za vznik dcérskej spoločnosti, ktorú navrhovalo predstavenstvo vo forme servisnej alebo prevádzkovej.

V zamietnutí figurovala aj obava o udržateľnosť ceny vody pre obyvateľov. "Hlasovanie bolo v tomto bode stopercentné," dodal Bročka. TAVOS, a.s., stihla zaviesť zmenu organizačnej štruktúry, ktorá bola orientovaná na vznik "dcéry". "To sme už nevedeli zvrátiť, čas ukáže, či je to zmena k efektívnejšiemu fungovaniu," povedal primátor Trnavy.

VZ, ako dodal, nemá dosah na zloženie predstavenstva spoločnosti, to volí dozorná rada. Od polovice júna je jej predsedom primátor Piešťan Miloš Tamajka, členmi sú starosta Kátloviec Pavol Johanes, starosta Zavara Rudolf Baroš, starosta Cífera Maroš Sagan, primátorka Vrbového Ema Maggiová a traja zamestnanci TAVOS.