Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnavskí policajti kontrolovali motorkárov na horskom priechode

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Niektorí vodiči motocyklov jazdili iba v letnom vybavení, tričká a krátke nohavice a hoci to zákon neukladá, odev určený pre motocyklistov môže rovnako zvýšiť šance na prežitie.

Trnava 8. augusta (TASR) – Trnavskí policajti kontrolovali motocyklistov, ktorí prechádzali cez horský priechod Havran pri Piešťanoch. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.

Policajti sa počas víkendu zamerali pri motocyklistoch na technický stav vozidla. Tu zistili napríklad použitie neschváleného výfukového potrubia. "Policajná akcia sa tentoraz niesla v duchu odporúčaní a napriek tomu, že policajti zistili aj drobné priestupky, vodičom boli nedostatky s upozornením odpustené," uviedla Linkešová.

Niektorí vodiči motocyklov jazdili iba v letnom vybavení, tričká a krátke nohavice a hoci to zákon neukladá, odev určený pre motocyklistov môže rovnako zvýšiť šance na prežitie. "Vodiči motocyklov si takisto nie zriedka sadnú aj na výkonnejšie motorky, na ktoré nemajú oprávnenie, no počas kontroly sme tieto nedostatky nezistili," spresnila hovorkyňa KR PZ.

Ako ďalej uviedla, preventívna akcia sa stretla u motorkárov s pozitívnym ohlasom a už teraz polícia plánuje, že sa najbližšie ukážu aj na horskom priechode Biela Hora.

Pre porovnanie, v roku 2016 zaevidovali v policajných evidenciách takmer 126.000 motocyklov, v roku 2017 sa ich počet zvýšil o viac ako 7000 kusov, čo je nárast o viac ako päť percent.