Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Týždeň slovenských knižníc otvorí vyhlásenie súťaže Literárny salón

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

S čitateľmi sa počas týždňa stretne humorista Rastislav Piško, ktorý vydal šesť knižných titulov.

Trnava 28. februára (TASR) - Vyhlásenie ôsmeho ročníka celoslovenskej literárnej súťaže Literárny salón pre začínajúcich autorov bude úvodom tohtoročného Týždňa slovenských knižníc od 4. do 10. marca v krajskej Knižnici Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave. Knižnica pripravila niekoľko zaujímavých podujatí pre všetky vekové kategórie čitateľov, uviedla Ľubica Malá z KJF.

"Naša súťaž chce podnietiť záujem o tvorivé písanie v žánri poézie i prózy, vytvoriť možnosť konfrontácie literárnych talentov zo Slovenska i Slovákov píšucich v zahraničí a ponúknuť tvorivý dialóg autorov a erudovaných porotcov," uviedol riaditeľ KJF Pavol Tomašovič. V každom ročníku súťaže vyhlasuje KJF aj špeciálnu tému, v tomto roku na počesť osadenia kópie sochy Jána Koniarka Dievčatko pod sprchou v záhrade knižnice, ktorú známy slovenský sochár venoval trnavským deťom, ňou je Poklady našej záhrady.

S čitateľmi sa počas týždňa stretne humorista Rastislav Piško, ktorý vydal šesť knižných titulov. Rozprávať bude o svojom novom románe Dar Evy Braunovej. Známa slovenská etnologička Katarína Nádaská, ktorá približuje históriu, tradície a zvyky v slovenskej ľudovej kultúre a je autorkou a spoluautorkou mnohých monografií vrátane obcí Buková a Ružindol v okrese Trnava, bude mať rozprávanie o jarnom zvykosloví. Ďalšie aktivity sú pripravené pre detských čitateľov.

KJF ponúka v tomto týždni aj jednorazový vstup zdarma a udeľuje amnestiu na pokuty vyrubené za omeškanie pri vrátení požičaných kníh.