Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Umelú ľadovú plochu v D. Strede sprístupnia až počas chladnejších dní

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

V areáli urobili úpravy, ktoré spríjemnia korčuľovanie pre návštevníkov.

Dunajská Streda 14. novembra (TASR) - V areáli dunajskostredskej umelej ľadovej plochy zmodernizovali pred novou korčuliarskou sezónou vykurovací systém zariadenia, vymenili staré kotly a radiátory aj v technologických a administratívnych priestoroch. TASR informoval Sándor Kürthy, konateľ spoločnosti Municipal Real Estate DS, ktorá prevádzku ľadovej plochy zabezpečuje.

Ako pokračoval, moderné kotly zaberú menej miesta, čím sa získali priestory na vybudovanie sociálnych miestností. "Vďaka tomu z objektu zmizli mobilné toalety," konštatoval. Hodnota investície dosiahla 40.000 eur. "Chladiaci systém umelej ľadovej plochy sa zrekonštruoval už v roku 2011," dodal.

Podľa jeho ďalších slov termín otvorenia zimnej sezóny závisí od počasia. "Ľadovú plochu otvoríme, ak počas niekoľkých dní klesne denná teplota pod 10 stupňov Celzia, lebo pri vyššej teplote je prevádzka drahá," vysvetlil. Pripomenul, že vlani umelú ľadovú plochu vyhľadalo 12.000 návštevníkov.

Prevádzkovateľ opäť pripravuje pre návštevníkov sprievodné programy. "Skúsenosti z vlaňajška nasvedčujú, že najviac záujemcov nepritiahli koncerty populárnych spevákov, ale vystúpenia škôlkarov a školákov. Preto túto zimu budeme dôraz klásť na podujatia podobného charakteru," zdôraznil s tým, že v strede ľadovej plochy, rovnako ako vlani, postavia javisko. Návštevníci sa budú okolo vystupujúcich detí a žiakov korčuľovať.