Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

V centre Piešťan začínajú fungovať nové parkovacie automaty

Foto: Ilustračné foto: TASR/Tomáš Halász

V prvej fáze mesto menilo pôvodné automaty za modernejšie, následne ich osadilo aj na nových miestach, kde sa doteraz parkovalo bezplatne.

Piešťany 30. apríla (TASR) - V Piešťanoch sa od 1. mája menia podmienky parkovania v centre a rozširuje sa zóna plateného státia. Radnica v uplynulých dňoch inštalovala podľa Martina Ričányho z úseku komunikácie na viacerých miestach nové parkovacie automaty.

V prvej fáze mesto menilo pôvodné automaty za modernejšie, následne ich osadilo aj na nových miestach, kde sa doteraz parkovalo bezplatne. Platba bude možná v hotovosti, telefónom s funkciou NFC alebo platobnou kartou, je však potrebné zadať evidenčné číslo vozidla. Esemeskou sa nateraz uhrádzať poplatok nedá. Vodiči sú podľa Ričányho povinní vyložiť lístok za sklo, mestská polícia zatiaľ nemá možnosť inej kontroly platby.

"Takéto automaty sa bežne používajú vo viacerých mestách. Sú modernejšie a ich ovládanie je iné ako u predchádzajúcich mincových. Práve iný postup ako pri platbe v doterajších automatoch môže spôsobovať spočiatku viacerým vodičom problémy. Pre väčšiu zrozumiteľnosť budú automaty doznačené nálepkami s informáciami a návodom, ako pri platení postupovať," doplnil Ričány.