Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

V Piešťanoch riešili podnet, člen komisie propagoval kandidáta

Členovia okrskovej volebnej komisie vytvorenej pre osobitný volebný okrsok spracúvajú obálky s hlasovacími lístkami voličov s trvalým pobytom mimo územia SR, ktorí hlasovali prostredníctvom pošty vo voľbách do Národnej rady SR 29. februára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Vladimír Benko

V Piešťanoch členovia okresnej volebnej komisie zatiaľ navštívili sedem okrskov a postupne budú navštevovať ďalšie.

Piešťany 29. februára (TASR) – Okresná volebná komisia v Piešťanoch riešila podnet, podľa ktorého jeden člen okrskovej volebnej komisie nedovolene propagoval kandidáta jednej z politických strán. TASR to potvrdila predsedníčka okresnej volebnej komisie v Piešťanoch Alena Vráblová.

"Na telefonický podnet sme uskutočnili kontrolu v okrsku číslo 21. Člen komisie mal na sebe tričko s menom kandidáta politického zoskupenia...Upozornila som celú okrskovú komisiu, že porušujú zákon," uviedla Vráblová.

Podľa jej slov si v komisii neboli vedomí, že ide o kandidáta. Nakoniec si na tričko podľa jej slov neochotne obliekol bundu. "Zo zákona je postup jasný. Má to riešiť okrsková komisia, ktorá má zjednať poriadok v okrskovej volebnej miestnosti,“ doplnila predsedníčka okresnej volebnej komisie.

V Piešťanoch členovia okresnej volebnej komisie zatiaľ navštívili sedem okrskov a postupne budú navštevovať ďalšie. "Okrem spomínaného incidentu sme v ďalších okrskoch zatiaľ problém nezaznamenali," doplnila Vráblová.