Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

V sociálnych zariadeniach budú zamestnancov testovať každý týždeň

Ilustračná snímka. Foto: TASR UNLP Košice

V Zariadení pre seniorov na Ulici Terézie Vansovej a v zariadeniach opatrovateľskej služby na Hospodárskej a Coburgovej ulici platí od 6. marca zákaz návštev a sprísnený hygienický režim.

Trnava 21. apríla (TASR) - Zamestnanci trnavských zariadení sociálnych služieb i príslušníci Mestskej polície mesta Trnava prešli testovaním na nový koronavírus. Všetky doteraz vykonané testy boli negatívne, výsledky testovania z utorka budú známe čoskoro. Testovanie sa podľa hovorkyne mesta Veroniky Majtánovej bude opakovať v týždňových cykloch.

"Sme prvé krajské mesto, ktoré takéto testovanie pre zamestnancov v prvej línii starostlivosti o seniorov zabezpečilo," konštatoval primátor Peter Bročka. Testy mesto robilo vo vlastnej réžii. "Nečakali sme na pomoc od štátu, pretože čas hrá v tejto situácii veľkú rolu. Preventívne opatrenia, ktoré sme podnikli od prvých dní mimoriadnej situácie, sa ukázali byť správne. Zvyšok záleží na zodpovednosti ľudí," dodal.

V Zariadení pre seniorov na Ulici Terézie Vansovej a v zariadeniach opatrovateľskej služby na Hospodárskej a Coburgovej ulici platí od 6. marca zákaz návštev a sprísnený hygienický režim. Klienti sú chránení pred potenciálnym rizikom pri kontakte s verejnosťou, stýkajú sa len s personálom za sprísnených hygienických pravidiel.

Negatívne výsledky testov na ochorenie COVID-19 mali aj všetci príslušníci trnavskej mestskej polície. Okrem hygienických opatrení obmedzili kontakt s verejnosťou v centrále na Trhovej 2 a odložili predvolania občanov na neskoršie obdobie podľa vývinu situácie.