Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave nahradila bývalý Saigon klubovňa pre mládež

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V Trnave v krátkom čase otvorili už tretiu mestskú klubovňu pre mladých.

Trnava 1. marca (TASR) - V Trnave v krátkom čase otvorili už tretiu mestskú klubovňu pre mladých. Po priestoroch v miestnej časti Modranka a na sídlisku Linčianska začala ako miesto stretávania stredoškolákov i vysokoškolákov slúžiť bývalá krčma Saigon na Študentskej ulici. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

Klubovňa sa nachádza v dotyku viacerých trnavských škôl a je otvorená minimálne trikrát do týždňa. Okrem prvých workshopov hostí stretnutia študentských parlamentov a študentských skupín. "Záujem o tento priestor prejavujú aj rôzne občianske združenia a komunity, takže program klubovne sa bude zapĺňať čoraz viac. Uvíta aj mladších žiakov," uviedla.

"Po viac ako päťdesiatich rokoch sme bývalú krčmu v priebehu dvoch mesiacov s dobrovoľníkmi vyvetrali, vypratali, vymaľovali a postupne vybavili kalčetom, šípkami, stolmi, stoličkami, tulivakmi a televízorom. Klubovňa začína dýchať novým, aktívnym vzduchom pre trnavskú mládež," uviedol Lukáš Hrošovský, pracovník s mládežou, ktorý stojí za všetkými mestskými klubovňami v Trnave. Ďalšie mesto plánuje otvoriť v jednotlivých mestských častiach.