Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Zástupca vodární odmieta kritiku po povodniach vo Veľkom Mederi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Primátor po víkendových prívalových dažďoch kritizoval vodárne, že nezapli včas odsávacie čerpadlá, turbíny.

Veľký Meder 25. júla (TASR) – Výrobno-technický námestník dunajskostredského Odštepného závodu Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZSVS) Tomáš Kósa odmieta kritiku primátora Veľkého Medera Samuela Lojkoviča po víkendových povodniach. Ten tvrdil, že vodárne načas nespustili turbíny na odsávanie vody. Vodárne zas argumentujú tým, že sa spúšťajú automaticky.

Ako pre TASR uviedol Kósa, "čerpacia stanica je v automatickej prevádzke, takže tam nie je stála obsluha. Tam ani nepotrebujeme stálu obsluhu. V závislosti od hladiny sa zapínajú a vypínajú čerpadlá." Dodal, že mesto zápasilo s takým veľkým dažďom, že čerpadlá nestihli odčerpať všetku vodu. "Každá kanalizácia je dimenzovaná na určitý prietok a ten bol teraz oveľa vyšší, na čo je kanalizácia dimenzovaná. Čerpadlá boli v prevádzke. Neviem, odkiaľ má primátor takéto informácie," poznamenal.

Lojkovič po víkendových prívalových dažďoch kritizoval vodárne, že nezapli včas odsávacie čerpadlá, turbíny. "Viac ako hodinu trvalo, kým sme tam niekoho našli, preto sa kanalizačná voda vracala cez záchody a sprchy do obytných domov," povedal. Dodal, že len-čo boli turbíny spustené, situácia sa okamžite vyriešila.