Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trnavský kraj

O ubytovni, ktorá sužuje Voderady, sa dohodnú na jar

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

TTSK je vlastníkom areálu bývalej strednej školy, podľa predsedu by nemal vytvárať sociálny problém, ale ho riešiť. Súčasná podoba využitia vyvolala veľkú nevôľu Voderadčanov.

Voderady 23. decembra (TASR) – Ďalšie využitie ubytovne vo Voderadoch, ktorá sa stala predmetom sporu bývalého vedenia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a obyvateľov obce, by mohlo byť jasné v prvom štvrťroku 2019. Prenajímateľovi objektu, ktorý tam vlani umiestnil štyri stovky zahraničných robotníkov, končí nájomná zmluva ku koncu apríla budúceho roka.

Súčasný predseda TTSK Jozef Viskupič sa stretol s novozvolenou starostkou Voderád Anitou Gajarskou a hovorili o možnostiach pre tento objekt. "Musí to byť zmysluplný projekt, prospešný pre obec. Ich predstava sa ale musí stretnúť s našou," uviedol Viskupič. TTSK je vlastníkom areálu bývalej strednej školy, podľa predsedu by nemal vytvárať sociálny problém, ale ho riešiť. Súčasná podoba využitia vyvolala veľkú nevôľu Voderadčanov, keď do obce s 1300 obyvateľmi prišlo bývať ďalších 400 ľudí. Infraštruktúra obce na to nebola pripravená, kraj na protest pred sídlom TTSK ani na petičnú akciu ľudí z obce i okolia nereagoval.

Viskupič teraz uvažuje o materskej škôlke alebo cenovo dostupnom bývaní, do úvahy pripadá tiež zariadenie sociálnych služieb v kompetencii obce.