Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Vodiči sú povinní dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ Trnava

Všetci účastníci cestnej premávky by si svoje povinnosti mali uvedomovať vždy, keď si sadajú za volant vozidla, berú do rúk bicykel, alebo len prechádzajú cez cestu ako chodci.

Trnava 24. novembra (TASR) - Nesprávna jazda cez križovatku je jednou z hlavných príčin vzniku dopravných nehôd. Konštatovala to TASR krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako uviedla, polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v pondelok (23. 11.) v Hlohovci na križovatke ulíc Hviezdoslavova a Železničná. „V ranných hodinách 48-ročný vodič viedol auto Škoda Pick up po ceste druhej triedy na ulici Hviezdoslavovej v smere na Topoľčany. Na križovatke s ulicou Železničnou pravdepodobne nedal prednosť cyklistovi, ktorý išiel po hlavnej ceste v smere od Topoľčian. V dôsledku toho došlo ku kontaktu cyklistu s autom, pričom 64-ročný cyklista z Hlohovca spadol na zem a utrpel zranenia hornej končatiny,“ priblížila priebeh udalostí hovorkyňa s tým, že dychové skúšky na alkohol boli u oboch účastníkov nehody negatívne.

Podľa jej ďalších slov presné príčiny nehody polícia vyšetruje, vodič auta však pravdepodobne nesprávne jazdil cez križovatku. „Vodič je povinný dodržiavať predpisy a sústrediť sa na jazdu,“ zdôraznila.

Kredatusová upozornila aj na to, že vodič je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom. Všetci účastníci cestnej premávky by si svoje povinnosti mali uvedomovať vždy, keď si sadajú za volant vozidla, berú do rúk bicykel, alebo len prechádzajú cez cestu ako chodci a mali by sa správať zodpovedne.