Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

Winter JazzFest Trnava prinesie známe mená domácej i zahraničnej scény

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Deviaty ročník zimného džezového festivalu Winter JazzFest Trnava 2024 sa bude konať v Kultúrnom centre Malý Berlín v piatok 8. marca.

Trnava 26. februára (TASR) - Deviaty ročník zimného džezového festivalu Winter JazzFest Trnava 2024 sa bude konať v Kultúrnom centre Malý Berlín v piatok 8. marca. Sľubuje podľa organizátorov z Bemykey Music a Trnavskej hudobnej spoločnosti domácich aj zahraničných umelcov, ktorí sú garanciou kvalitných hudobných zážitkov.

Úvod bude venovaný prezentácii mladých slovenských talentov. "Tohtoročný festival otvorí trnavský rodák, v súčasnosti pôsobiaci vo Valencii, gitarista Matej Olah so svojimi španielskymi kolegami vo formácii Iberian Quartet," uviedol gitarista a organizátor festivalu Michal Bugala.

Po nich sa predstaví trio slovenských hudobníkov - basgitarista Oskar Rózsa, bubeník Marcel Buntaj a klávesista Eugen Vizváry v spoločnom projekte, ktorý bude mať prvé uvedenia práve na práve na Winter JazzFeste.

Bugala v pozícii hráča privíta rakúskeho hammond organistu Raphaela Wressniga, ktorý bol nominovaný v anketách kritikov svetových časopisov ako najlepší hammond-organový hráč roka. Táto dvojica, spoločne s bubeníkom Hansom-Jürgenom Bartom prinesie osvedčené inštrumentálne hity blues-funkovej školy v autentickej forme. Ako špeciálny hosť vystúpi slovenská speváčka Anita Soul.

Winter JazzFest Trnava je realizovaný s finančnou podporou mesta Trnava.