Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Zamestnanci najväčšieho DSS v Trnavskom kraji majú negatívne testy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ide o najväčšie zariadenie v kraji, ktoré má spolu 320 klientov. Testovaný bol tiež každý z 36 zamestnancov Domova sociálnych služieb (DSS) pre dospelých v Lehniciach.

Senica 23. apríla (TASR) - Všetci zamestnanci Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov v Senici majú negatívne testy na ochorenie COVID-19. Otestovaných bolo 139 zamestnancov. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Ide o najväčšie zariadenie v kraji, ktoré má spolu 320 klientov. Testovaný bol tiež každý z 36 zamestnancov Domova sociálnych služieb (DSS) pre dospelých v Lehniciach. V tomto zariadení bolo na ochorenie COVID-19 testovaných s negatívnym výsledkom aj všetkých 62 klientov.

V každom krajskom zariadení sociálnych služieb sú akékoľvek zmeny zdravotného stavu okamžite konzultované s príslušným regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ). Bez ohľadu na konkrétne príznaky sa okamžite vykoná test na COVID-19. V rámci zariadení sú pripravené priestory na izoláciu rizikových klientov.

"Sprísnili sme opatrenia pri príchode zamestnancov do práce. Pred vstupom do zariadenia im je meraná telesná teplota. Tiež skúmame ich cestovateľskú anamnézu a po kontakte s rizikovou osobou zamestnanec ostáva doma v karanténe," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V rámci sprísňovania bezpečnostných opatrení realizuje kraj zásobovanie zariadení z externého prostredia bezkontaktným spôsobom mimo areálu DSS.

Kontinuálne, v spolupráci s RÚVZ a súkromnými laboratóriami, sa plošne testujú zamestnanci zaradení sociálnych služieb. Celkovo už bolo otestovaných 212 zamestnancov krajských zariadení sociálnych služieb a 72 klientov.