Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

DOSTIHOL JU STIHOMAM: Ohlásila prenasledovanie, pátrala po nej polícia

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Počas preverovania policajti zistili, že po oznamovateľke vyhlásili kolegovia v Ružomberku pátranie. Preto ju predviedli na obvodné oddelenie PZ Senica, kde ju vypočuli.

Senica 22. apríla (TASR) – Polícia v okrese Senica zasahovala na základe telefonátu, v ktorom žena uviedla, že ju a jej spolujazdcov prenasleduje auto. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

Polícia oznámenie preverovala ako možné podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. "Počas preverovania policajti zistili, že po oznamovateľke vyhlásili kolegovia v Ružomberku pátranie. Preto ju predviedli na obvodné oddelenie PZ Senica, kde ju vypočuli," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Okrem oznamovateľky sa v aute nachádzali ďalšia žena a dvaja muži. "Celá posádka pôsobila dosť podozrivo a pri kontrole vodiča policajti zistili, že jazdí aj napriek tomu, že vôbec nemá vydaný vodičský preukaz. Ďalšiu jazdu mu preto zakázali a vec postúpili na riešenie správnemu orgánu," doplnila Kredatusová.

Okrem toho rúško na tvári mala len oznamovateľka, ostatní traja túto povinnosť ignorovali. Keď ich policajti upozornili na povinnosť prekryť si horné dýchacie cesty, odmietli to. "Začali sa správať arogantne a vulgárne. Nezodpovednú posádku auta vyriešili policajti v zmysle zákona o civilnej ochrane. Podľa neho je za takýto priestupok spáchaný počas mimoriadnej situácie možné uložiť pokutu v blokovom konaní do 1000 eur a v tejto výške im aj bola uložená," doplnila krajská policajná hovorkyňa.