Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Zmeny v platenom parkovaní v Piešťanoch sú odložené do mája 2020

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Časť nových pravidiel parkovania v centre Piešťan začala platiť 1. augusta.

Piešťany 6. októbra (TASR) - Komplexná reforma parkovacej politiky v Piešťanoch, ktorá mala vstúpiť do platnosti v novembri, sa odkladá. Mesto odklad zdôvodňuje tým, že potrebuje viac času na prípravu technického zabezpečenia, poslanci hovoria o nepripravenom projekte.

Časť nových pravidiel parkovania v centre Piešťan začala platiť 1. augusta. Zdvihli sa ceny parkovného, na niektorých miestach prestali platiť parkovacie karty. Najzásadnejšia zmena mala prísť od novembra. Mesto ju však zaviesť nestihne. "Posúva sa to v zmysle technického zabezpečenia. Potrebujeme doladiť niektoré technické záležitosti, ako je napríklad obslužná rampa. Je dôležité, aby tam rampa bola, takisto, ako aj systém na samoobslužné čítanie štátnych poznávacích značiek, aby sme dokázali so systémom pracovať," uviedol primátor mesta Peter Jančovič.

Ako doplnil, celý systém môže byť pripravený už skôr, ale posunutím platnosti od mája sa chce mesto vyhnúť časovému stresu. Prevádzkovateľ chce dovtedy využiť čas na obstaranie a montáž potrebného technického vybavenia. "Nový systém bude na mieste súčasnej rampy na Nálepkovej ulici, kde budú dva vjazdy a jeden výjazd. Zvažuje sa aj použitie čipovej karty pre obyvateľov mesta, ale aj ľudí, ktorí si zakúpia ročnú parkovaciu kartu," vysvetlila riaditeľka Služieb mesta Piešťany Hana Dupkaničová.

Viacerí poslanci považujú systém parkovania za nedostatočne pripravený a nie sú spokojní ani s ďalšími zmenami. "Som za komplexné riešenie. Parkovanie by sa malo riešiť ako celok a nie po častiach. Mal by tu byť jeden projekt, ako postupovať pri zavádzaní rôznych kariet a poplatkov. Na toto potrebujeme názor odborníkov," uviedla poslankyňa mestského zastupiteľstva Iveta Babičová.