Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

TRNAVA ONLINE: Mikuša na poste predsedu kraja vystrieda Viskupič

Na snímke kandidát na predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič reaguje na zverejnené neoficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Sledujte spolu s nami všetko, čo sa počas volebného dňa a po ňom deje v Trnavskom kraji.

Trnava 4./5. novembra (Teraz.sk/TASR) - O priazeň voličov v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) sa vo voľbách 4. novembra bude uchádzať 249 kandidátov na poslancov a piati kandidáti na predsedu TTSK. Oproti pôvodnému počtu sa počet kandidátov na poslancov znížil o dvoch a na predsedu o jedného. Teraz.sk sleduje voľby v Trnavskom samosprávnom kraji ONLINE.

VŠETKY VOLEBNÉ ONLINY NÁJDETE TU


20:00

Náš ONLINE sa končí, ďakujeme, že ste volebný víkend sledovali spolu s nami. Redakcia Teraz.sk


16:50



16:35

PREČÍTAJTE SI VIAC O SVOJOM PREDSEDOVI


13:10

Priemerný vek v trnavskom zastupiteľstve je 49 rokov

Vôbec najmladším poslancom je Gergely Agócs (31) z Kráľovho Brodu, najstarším by mal byť náhradník za novozvoleného predsedu TTSK Jozefa Viskupiča - 70-ročný Štefan Bošnák z Trnavy.

10:38

V trnavskom krajskom zastupiteľstve budú iba tri ženy

Zo 40-členného poslaneckého zboru Trnavského samosprávneho kraja, ktorý vzišiel z volieb, budú iba tri ženy. Dve zvolili voliči v obvode Piešťany, jednu v obvode Dunajská Streda, ostatných päť obvodov budú reprezentovať výhradne muži.

10:25

Najviac poslancov v TTSK majú nezávislí, SMK a pravicová koalícia

Najvyššiu volebnú účasť mal volebný obvod Trnava so 28,18 percentami, najnižšiu mali vo volebnom obvode Senica 19,54 percenta.

Voliči volili spolu 40 poslancov. V najväčšom volebnom obvode Trnava získala päť kresiel Viskupičova koalícia a štyri kreslá nezávislí kandidáti, spojení programom Za lepší Trnavský kraj. Až na jedného sú všetci novozvolení poslanci aj poslancami mestského zastupiteľstva. V obvode Dunajská Streda získala SMK všetkých osem postov, v obvode Galanta bude mať SMK päť poslancov, jedného kandidoval Most-Híd a jedného Smer-SD.
8:34

J. VISKUPIČ: Na začiatku spravím základné a hĺbkové audity

Na snímke kandidát na predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič reaguje na zverejnené neoficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Trnave.
Foto: TASR - Lukáš Grinaj


2:10
Poslankyňa NRSR Veronika Remišová (OĽANO) po zverejnení neoficiálnych výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov.



2:05
Nový predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič po zverejnení neoficiálnych výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov.



2:02
Nový predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič po zverejnení neoficiálnych výsledkov volieb do orgánov samosprávnych krajov.



1:58
"Moje prvé kroky povedú k samospráva, čiže k starostom a primátorom," povedal novozvolený predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

01:45
>Prvé kroky Jozefa Viskupiča (OĽaNO, SaS, KDH, NOVA, OKS a Zmena zdola), ktorý by sa podľa predbežných neoficiálnych výsledkov mal stať novým trnavským županom, povedú k samosprávam, teda k starostom a primátorom.

"Aby samospráva dávala občanom logiku a zmysel, župan musí ťahať za jeden povraz so všetkými starostami a primátormi. Ak sa spojíme a ak tu nebude ignorácia, tak z neviditeľného úradu samosprávneho kraja sa stane úrad, ktorý bude starostom a primátorom pomáhať," myslí si.

01:30
Jozef Viskupič, kandidát na župana v TTSK, reaguje na neoficiálne výsledky volieb.


1:23
Nezávislý kandidát, doterajší predseda Trnavského samosprávneho kraja, Tibor Mikuš prehral podľa predbežných výsledkov vo voľbách s Jozefom Viskupičom. Po zverejnení viac ako 90 percent hlasov voličov povedal, že rešpektuje danú situáciu.

01:18
Jozef Viskupič je vo vedení aj po spočítaní vyše 90 percent hlasov v tohtoročných krajských voľbách na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), a to so ziskom 42,29 percenta.

Na druhom mieste nasleduje doterajší predseda kraja Tibor Mikuš (29,67 percenta), prvú trojku naďalej uzatvára József Berényi (18,23 percenta).

Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov (VÚC), ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. V TTSK je zatiaľ spočítaných 91,03 percenta okrskov.

00:49
Jozef Viskupič je vo vedení aj po spočítaní vyše 70 percent hlasov v tohtoročných krajských voľbách na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), a to so ziskom 39,61 percenta.

Na druhom mieste nasleduje doterajší predseda kraja Tibor Mikuš (27,53 percenta), prvú trojku naďalej uzatvára József Berényi (21,39 percenta).

Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov (VÚC), ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. V TTSK je zatiaľ spočítaných 71,75 percenta okrskov.

0:37
Oslavné pokriky a otváranie šampanského má za sebou kandidát na predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič (OĽaNO, SaS, KDH, NOVA, OKS a Zmena zdola), ktorý už na základe priebežných výsledkov župných volieb verí vo svoje víťazstvo. Súčasného dlhoročného župana Tibora Mikuša nazval dosluhujúcim.

0:26
Jozef Viskupič aj po spočítaní necelých 40 percent hlasov vedie v tohtoročných krajských voľbách na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), a to so ziskom 41,6 percenta.
Na druhom mieste nasleduje Tibor Mikuš (27,73 percenta), prvú trojku naďalej uzatvára József Berényi (18,63 percenta).
Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad SR. V TTSK je zatiaľ spočítaných 38,54 percenta okrskov.

SOBOTA 4. NOVEMBRA



23:53
Jozef Viskupič aj po spočítaní takmer pätiny hlasov vedie v tohtoročných krajských voľbách na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) so ziskom 35,04 percenta.
Na druhom mieste nasleduje Tibor Mikuš (26,87 percenta), prvú trojku naďalej uzatvára József Berényi (23,57 percenta).
Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov , ktoré zverejňuje Štatistický úrad SR. V TTSK je zatiaľ spočítaných 19,27 percenta okrskov.


23:33
Jozef Viskupič zatiaľ vedie v tohtoročných krajských voľbách na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) so ziskom 35,62 percenta.

Na druhom mieste nasleduje Tibor Mikuš (29,88 percenta), prvú trojku uzatvára József Berényi (20,43 percenta).

Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov (VÚC), ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. V TTSK je zatiaľ spočítaných 10,87 percenta okrskov.

23:26
Nezávislý kandidát na predsedu Trnavského samosprávneho kraja, súčasný predseda Tibor Mikuš čaká na výsledky volieb v úzkom rodinnom kruhu v centre Trnavy.

23:01
Podarilo sa urobiť dobrú mobilizačnú kampaň, volebná účasť v niektorých okrskoch Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) je nad 30 percentami. Pre TASR to po zatvorení volebných miestností povedal kandidát na trnavského župana Jozef Viskupič. Ak by sa Jozef Viskupič sta šéfom Trnavského kraja, vzdá sa postu poslanca NR SR.

22:28
Vo volebných obvodoch Trnavského kraja boli voľby do vyšších územných celkov pokojné a bezproblémové. Zhodli sa na tom predsedovia obvodných volebných komisií (ObVK) v Galante, Senici, Skalici, Piešťanoch, Hlohovci a Trnave. Účasť predpokladajú o niečo vyššiu ako vo voľbách spred štyroch rokov.

22:00
Volebné miestnosti sa zatvorili v siedmich krajoch. V Trenčianskom voľby pokračujú do 23:15.

20:47

V meste Šamorín v okrese Dunajská Streda krajské voľby prebiehajú bez komplikácií. Volebnú účasť odhadujú skôr nižšiu.

20:40

Volebné miestnosti v Trnave i Hlohovci sa začali po popoludňajšej pauze opäť viac zapĺňať v podvečer. Voliči, ktorých povinnosti zdržali doma či v práci, navštevujú volebné miestnosti i v čase, keď už tma na uliciach neláka vychádzať príliš von.

17:28

V Dobrohošti ľudia volia málo, podľa starostu sú skeptickí

V Dobrohošti, v obci v Trnavskom kraji, žije spolu 490 obyvateľov, väčšina z nich sa hlási k maďarskej národnostnej menšine. Podľa starostu však majú v obci približne 250 ľudí, ktorí si v nej neprihlásili trvalý pobyt.

16:32

ZAMKLI BRÁNU

Zo Senice prišiel podnet na uzamknutú bránu v škole, kde bola umiestnená volebná miestnosť. Po vyšetrení podnetu bránu na škole odomkli.

"Voliči však mohli za celý ten čas používať iný vchod, len bolo treba obísť objekt," vysvetlil predseda krajskej volebnej komisie predseda Zoltán Rátz.

12:25

PRVOVOLIČ Marián: Zvoliť niekoho trvá pár minút a to nie je pre mňa problém.



12:23

PRVOVOLIČKA Katarína: Ak chceme niečo v našom kraji zmeniť, tak by sme mali ísť voliť.



10:04

DVOJITÉ PRVENSTVO

Najväčšie trnavské sídlisko Družba volí vo volebných miestnostiach základnej a materskej školy. Prvá volička prišla k jednej z nich tesne pred otvorením, minútu pred siedmou hodinou. Volebná komisia mala jej meno zapísané tiež ako prvé v poradí. Mala totiž iniciály A. A.

8:13

V Trnavskom kraji otvorili všetky volebné miestnosti.
V rámci dohľadu nad priebehom volieb ich členovia majú v pláne aj výjazdy do jednotlivých volebných okrskom v kraji.

7:00

Volebné miestnosti v Trnavskom samosprávnom kraji sú otvorené. Obyvatelia kraja môžu hlasovať do 22:00 hod.