Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prezidentské voľby

Europoslanci A. Záborská a B. Škripek podporujú vo voľbách F. Mikloška

František Mikloško, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Škripek je presvedčený, že naša krajina potrebuje uveriť hodnotám, ako je čestnosť, statočnosť a odvaha, ktorých je František Mikloško nositeľom.

Bratislava 14. februára (TASR) - Slovenskí europoslanci Anna Záborská a Branislav Škripek podporujú v prezidentských voľbách kandidáta Františka Mikloška. Obaja zároveň upozorňujú na riziko predvolebných prieskumov.

"František Mikloško je kandidát, ktorého pozná celé Slovensko. Každý vie, kto je, aké má postoje a ako by sa správal ako prezident. Jeho občianske postoje aj politická zrelosť sú zárukou, že na čele štátu by stál skutočný štátnik," odkázala Záborská s tým, že Mikloška nezastrašila komunistická polícia, agenti ŠTB ani Vladimír Mečiar. "Pohyboval sa v najvyššej lige svetovej politiky. Po roku 1989 ako predseda SNR patril k tým, ktorí viedli politické rokovania s lídrami slobodného sveta. Politiku chápe ako povolanie, v ktorom záleží na hodnotách a princípoch," tvrdí europoslankyňa.

Na margo prieskumov Škripek zdôraznil, že priama voľba prezidenta má zmysel len vtedy, ak sa ľudia rozhodujú na základe svojho presvedčenia. Ak dovolíme, aby našu voľbu určovali len prieskumy, prestávame byť slobodní. Nesmieme sa nechať manipulovať strachom. V roku 1946 všetci očakávali, že komunisti vyhrajú voľby v celom Československu. Na Slovensku však zvíťazila Demokratická strana – práve preto, že ľudia nerezignovali, ale rozhodovali sa slobodne," uviedol.

Škripek je presvedčený, že naša krajina potrebuje uveriť hodnotám, ako je čestnosť, statočnosť a odvaha, ktorých je František Mikloško nositeľom. "Aj to je dôvod, prečo sme sa rozhodli podporiť ho verejne," dodal.