Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prezidentské voľby

Voľby v regiónoch Nitrianskeho kraja sú naďalej bezproblémové

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Pokojný priebeh majú aj voľby v okrese Šaľa, kde podľa slov predsedníčky okresnej volebnej komisie Márie Tóthovej nedošlo k žiadnym komplikáciám.

Nitra 30. marca (TASR) – Druhé kolo prezidentských volieb má v Nitrianskom kraji pokojný priebeh. Okresné volebné komisie nemuseli riešiť žiadne incidenty ani sťažnosti a aj krátko pred zatvorením volebných miestností sú voľby bezproblémové.

V okresoch Nitra a Zlaté Moravce sa konali voľby po celý deň hladko. „Nemuseli sme riešiť žiadne problémy,“ uviedol pre TASR člen okresnej volebnej komisie v Nitre Pavol Bakoš. Rovnaký priebeh malo druhé kolo prezidentských volieb aj Topoľčianskom okrese. „Okrem bežných, skôr takých administratívnych záležitostí, sme nemuseli riešiť žiadne incidenty,“ povedala Zuzana Chudá z okresnej volebnej komisie Topoľčanoch.

Žiadne problémy neevidovala ani okresná volebná komisia v Leviciach. „Všetko ide hladko,“ skonštatovala jej predsedníčka Magdaléna Žiga. Pokojný priebeh majú aj voľby v okrese Šaľa, kde podľa slov predsedníčky okresnej volebnej komisie Márie Tóthovej nedošlo k žiadnym komplikáciám.

Podľa väčšiny oslovených okresných aj okrskových volebných komisií bude volebná účasť zrejme kopírovať prvé kolo prezidentských volieb, prípadne bude o čosi nižšia. „Je to ťažké odhadovať, boli okrsky, kde bola účasť naozaj nízka, ale boli aj také, kde voliči chodili v hojnom počte,“ uviedla Chudá.