Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Vo veci vraždy Kuciaka a Kušnírovej ÚŠP koná

Spomienka na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú na Radničnom námestí v Pezinku 2. marca 2018. Foto: TASR Michal Svítok

Úrad špeciálnej prokuratúry však poskytovať informácie nebude.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Vo veci úkladnej vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa koná, preto v súčasnosti nebude Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) poskytovať žiadne informácie, ani komentovať informácie z neoverených zdrojov, aby sa nezmarilo alebo nesťažilo vyšetrovanie. Uviedla to pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

"Opätovne zdôrazňujeme, že akékoľvek zverejňovanie údajných informácií z vyšetrovania, alebo dohadov o nich, v konečnom dôsledku len napomáha ďalším osobám, aby sa vyhli vyvodeniu vlastnej trestnoprávnej zodpovednosti. V tejto súvislosti sprístupňovanie a zverejňovanie obdobných informácií považujeme za snahu pomáhať takýmto páchateľom trestnej činnosti," zdôraznila hovorkyňa.

Podľa jej slov zo strany orgánov činných v trestnom konaní preto boli prijaté opatrenia, aby k obdobnému protiprávnemu konaniu už nedochádzalo a zároveň, aby každá osoba, ktorá neoprávnene sprístupní, alebo zverejní informácie z vyšetrovania, bez ohľadu na to, či sú pravdivé alebo naopak zavádzajúce, niesla za takéto svoje konanie následky.