Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Atletika

ME v atletike: Putalová si vybojovala miestenku v semifinále na 400 m

Iveta Putalová Foto: TASR/Pavel Neubauer

Členka tímu BK HNTN Bratislava síce nepostúpila priamo, ale časom 53,96 sekundy patrila medzi štyri najrýchlejšie zo všetkých rozbehov.

Amsterdam 6. júla (TASR) - Slovenská bežkyňa Iveta Putalová postúpila na 400 m trati do semifinále atletických majstrovstiev Európy v Amsterdame. Členka tímu BK HNTN Bratislava síce nepostúpila priamo, ale časom 53,96 sekundy patrila medzi štyri najrýchlejšie zo všetkých rozbehov, vďaka čomu jej neunikla miestenka vo štvrtkovom semifinále.

"Priznám sa, že som si to sledovala pod tribúnou, kde chodia atléti. Počkala som si oba behy a snažila sa mať prehľad. Po behu som si poriadne ani nepamätala svoj vlastný čas. Nebola som si úplne istá, ale teším sa veľmi, že som postúpila, aj keď to bolo len tak-tak. Nepomôžem si, ale pre mňa je ôsma dráha veľmi nevýhodná, neviem tam behať. Neviem si odhadnúť sily, neviem čo sa deje za mnou, väčšinou ma obehnú a ja zrazu len tak pozerám a nestačím silami. Išlo sa mi relatívne ťažko, bol trochu aj protivietor, tak som sa trochu snažila ušetriť sily. Ku koncu mi to nešlo, ale som už rozbehaná, tak zajtra to bude hádam lepšie," zhodnotila svoj výkon pre Slovenský atletický zväz Putalová.