Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Atletika

Atletická asociácia vytvorila skupinu na vypracovanie opatrení

Španielsky chodec Miguel Ángel López (tretí zľava s číslom 17) získal zlatú medailu na 22. majstrovstvách Európy v atletike v pretekoch na 20 km časom 1:19:44 vo švajčiarskom Zürichu 13. augusta 2014. Foto: TASR/AP Photo

Súčasťou projektu budú aj odborníci na športovú medicínu a zástupcovia z cyklistiky, lyžovania, triatlonu, veslovania a z Medzinárodného paralympijského výboru.

Monako 17. apríla (TASR) - Svetová atletika (WA) spoločne s ďalšími odvetviami vytvorí špeciálnu pracovnú skupinu, ktorej cieľom bude vypracovať usmernenia pre podujatia po koronavírusovej kríze. Súčasťou projektu budú aj odborníci na športovú medicínu a zástupcovia z cyklistiky, lyžovania, triatlonu, veslovania a z Medzinárodného paralympijského výboru.

"Sformovali sme skupinu, ktorá bude hľadať riešenia a udržateľné opatrenia pri organizovaní športových podujatí, aby sa zachovala bezpečnosť pretekárov, divákov aj usporiadateľov," citovala agentúra DPA Stephanea Bermona, riaditeľa oddelenia pre zdravie a výskum WA.