Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Atletika

Atletiku povedie naďalej Coe, návrat Rusov pred OH je nepravdepodobný

Na snímke prezident Svetovej atletiky Sebastian Coe. Foto: TASR

Olympijský šampión v behu na 1500 m z rokov 1980 a 1984 vedie strešný orgán atlétov od roku 2015.

Budapešť 17. augusta (TASR) - Svetovú atletiku povedie aj nasledujúce štyri roky Sebastian Coe. Na kongrese v Budapešti nemal protikandidáta. Brita čaká záverečné tretie volebné obdobie. Coe vo štvrtok vyhlásil, že návrat atlétov z Ruska a Bieloruska späť do súťaží je pred budúcoročnými OH v Paríži nepravdepodobný.

"Nemám krištáľovú guľu, ale sledujem svetové dianie rovnako ako vy všetci. Náš postoj je veľmi jasný. Rada túto pozíciu jasne vyjadrila. Bol by som veľmi prekvapený, keby došlo k nejakej zmene tohto postoja. Situáciu budeme monitorovať," uviedol Coe po znovuzvolení.

Olympijský šampión v behu na 1500 m z rokov 1980 a 1984 vedie strešný orgán atlétov od roku 2015. Predtým bol aj členom organizačného výboru londýnskej olympiády. Medzi jeho najvýznamnejšie počiny patrí zriadenie Jednotky integrity atletiky (AIU), nezávislého orgánu, ktorý rieši dopingové prípady.

"Najbližšie štyri roky sa zameriame na to, ako prezentovať atletiku ako produkt na nadchádzajúcich 30 rokov. Závery nebudú rozhodnutím prezidenta, ale budú výsledkom analýzy po zozbieraní dát," dodal Coe.