Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Hrivnák-Klocová skončila vo finále na 1500 m na desiatom mieste

Na snímke Lucia Hrivňák Klocová . Foto: TASR

Zlato získala Poľka Angelika Cichocká, druhá dobehla do cieľa Sifan Hassanová z Holandska a tretia skončila Ciara Mageeanová z Írska.

Amsterdam 10. júla (TASR) - Slovenská reprezentantka Lucia Hrivnák-Klocová skončila vo finále na 1500 m na atletických majstrovstvách Európy v holandskom Amsterdame desiata časom 4:35,61 min. Zlato získala Poľka Angelika Cichocká, druhá dobehla do cieľa Sifan Hassanová z Holandska a tretia skončila Ciara Mageeanová z Írska.

"Pravdupovediac, videla som, že po 200 metroch sa viac a viac spomaľujeme. Keď som spozorovala, že trojstovku máme za minútu, tak sa mi hore prevrátili značky, pretože to som nechcela, aby sa bežalo pomaly vzhľadom na moje zdravotné problémy. Ukázalo sa, že nemám jednoducho natrénované na taký beh, ktorý je na posledných 400 - 500 metrov. Snažila som sa držať čo najdlhšie, v cieľovej rovinke dokonca fúkal strašný protivietor, čo som už cítila hneď v prvom kole. Snažila som sa prvé dve a pol kola čo najviac oddychovať, keď trochu zrýchlym ten krok a budem bojovať zubami-nechtami, tak snáď sa udržím. Mala som kolíziu na 150 m, čo ma 'cuklo' dozadu a zabrzdilo môj finiš, na 300 metroch som sa rozbiehala. Bojovala som, aby som si udržala aspoň desiatu priečku," vyjadrila sa pre Slovenský atletický zväz Klocová.

ME v atletike - 1500 m - výsledky:


Jana Velďáková vo finále trojskoku na 11. mieste

Slovenská reprezentantka Jana Velďáková skončila v trojskokanskom finále atletických majstrovstiev Európy v holandskom Amsterdame na konečnom 11. mieste. Vo finále zaznamenala iba jediný platný pokus - 13,74 m.

Najcennejší kov získala Patrícia Mamonová z Portugalska výkonom 14,58 m, strieborná skončila Hanna Minenková z Izraelu a tretí najdlhší skok predviedla Grékyňa Paraskevi Papahristuová.

"Vietor som mala proti, ťažko sa určoval rozbeh. Chcela som to dať na istotu, ale mala som maličký prešľap. V druhom pokuse som skočila okolo 14,20 - 14,30, ale opäť ma vietor posunul k prešľapu. Zarazila som sa do posledného, z toho vyplýva výsledok - 13,74 m, čo nie je zlé, ale nie som s tým spokojná. Dnes som sa naozaj cítila veľmi dobre. Nechcela som riskovať tretí prešľap, chcela som doskakovať aj z poldosky. Cítila som sa oveľa lepšie ako v kvalifikácii, ale výkon tam nebol. Chcela som byť v top osmičke, nepodarilo sa. To, čo je už za tým, to ma nezaujíma," vyjadrila sa pre Slovenský atletický zväz Velďáková.

1. Angelika Cichocká (Poľ.) 4:33,00 min.
2. Sifan Hassanová (Hol.) 4:33,76
3. Ciara Mageeanová (Ír.) 4:33,78
10. Lucia HRIVNÁK-KLOCOVÁ (SR) 4:35,61


Lomnického delili dva metre od kovu, vo finále skončil piaty

Slovenský kladivár Marcel Lomnický skončil výkonom 75,84 m na piatom mieste v rámci atletických majstrovstiev Európy v holandskom Amsterdame. Jasným víťazom kladivárskej súťaže sa stal Poliak Pawel Fajdek, ktorý ako jediný dohodil za hranicu 80 metrov, druhý skončil Bielorus Ivan Tikhon a tretie miesto získal ďalší Poliak Wojciech Nowicki.

"Som spokojný, bolo to výborné. Fyzicky som sa cítil dobre, až do piateho, šiesteho hodu, potom som už prestal vládať. Posledný som ani nedokončil, ale dovtedy to bolo vyrovnané a technicky dobré. Kruh bol strašne pomalý, ako najnižší kladivár vo finále som potreboval rýchlosť, tá mi chýbala. Bol to výborný tréning na olympiádu, piate miesto je najvyššie, aké som doteraz dosiahol. Nezáleží na tom, či som skončil štvrtý alebo piaty, pokiaľ som nemal na medailu a dnes som na ňu nemal," zhodnotil finálový výkon Lomnický.

ME v atletike - kladivo - výsledky:

1. Pawel Fajdek (Poľ.) 80,93 m
2. Ivan Tikhon (Biel.) 78,84
3. Wojciech Nowicki (Poľ.) 77,53
5. Marcel LOMNICKÝ (SR) 75,84