Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Atletika

IAAF suspendovala troch svojich zamestnancov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na základe možného porušenia etických noriem dočasne zastavili činnosť bývalému riaditeľovi komunikácie Nickovi Daviesovi, Jane Boulterovej-Daviesovej a Pierreovi-Yvesovi Garnierovi.

Monte Carlo 10. júna (TASR) - Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) suspendovala troch svojich zamestnancov v súvislosti s vyšetrovaním systematického dopingu v ruskej atletike. Informovala o tom agentúra AP.

Etická komisia IAAF oznámila, že na základe možného porušenia etických noriem dočasne zastavila činnosť bývalému riaditeľovi komunikácie Nickovi Daviesovi, jeho manželke a projektovej manažérke Jane Boulterovej-Daviesovej a medicínskemu manažérovi Pierreovi-Yvesovi Garnierovi. Všetci traja sú provizórne suspendovaní na 180 dní. "Dočasné zastavenia činnosti sme udelili v záujme integrity športu, no nepredznamenávajú výsledok vyšetrovania," zdôraznil predseda etickej komisie Michael Beloff.

Tresty sa týkajú emailu, ktorý 29. júla 2013 zaslal vtedajšiemu prezidentovi IAAF Laminemu Diackovi jeho syn Papa Massata Diack, ktorý bol marketingovým konzultantom IAAF. Etická komisia tvrdí, že Davies dostal v roku 2013 bližšie nespresnenú finančnú sumu od Diacka juniora a zavádzal vyšetrovateľov IAAF, ktorí chceli vedieť detaily ohľadom platby.

Podľa denníka Le Monde mailová správa údajne obsahovala plány na odloženie zverejnenia ruských dopingových prípadov, aby nevrhali zlé svetlo na atletiku pred MS 2013 v Moskve.