Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

Interpol hľadá syna Lamine Diacka v súvislosti so škandálom v IAAF

Interpol Foto: TASR/AP

Vyšetrovatelia obvinili Massatu Diacka z prijatia úplatkov, prania špinavých peňazí a sprisahania v organizovanej skupine za účelom investovať, skrývať alebo previesť výnosy z aktívnej korupcie.

Paríž 14. januára (TASR) - Medzinárodná policajná organizácia Interpol vo štvrtok oznámila, že hľadá Papu Massatu Diacka, syna bývalého prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Lamine Diacka.

Interpol vo vyhlásení oznámil, že francúzski vyšetrovatelia obvinili Massatu Diacka z prijatia úplatkov, prania špinavých peňazí a sprisahania v organizovanej skupine za účelom investovať, skrývať alebo previesť výnosy z aktívnej korupcie.

Informáciu oznámili po tom, čo Svetová antidopingová agentúra (WADA) vo štvrtok zverejnila rozsiahlu správu o korupcii a konšpirácii vnútri IAAF v súvislosti s dopingom v Rusku, za ktorými mal stáť Lamine Diack.

Etická komisia IAAF v súvislosti s prípadom pred týždňom suspendovala na doživotie Papu Diacka, ktorý pracoval ako marketingový konzultant organizácie.