Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Atletika

Isinbajevová chce v Riu tretie zlato: Verím, že tam budeme štartovať

Ruská atlétka Jelena Isinbajevová Foto: TASR/AP

Doping podľa nej nie je problémom iba v Rusku.

Moskva 23. decembra (TASR) - Dvojnásobná olympijská víťazka v skoku o žrdi Jelena Isinbajevová chce po materskej pauze na OH 2016 v Rio de Janeiro zabojovať o svoje tretie zlato spod piatich kruhov. Trojnásobná majsterka sveta verí, že do začiatku olympiády sa dopingová kauza v ruskom športe vyrieši a ona a jej kolegovia atléti budú môcť v Brazílii štartovať.

Dištanc ruských atlétov, o ktorom rozhodla Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) po správach o systematickom dopingu, je podľa Isinbajevovej nespravodlivý. "Súčasná situácia v atletike je veľmi komplikovaná, neprehľadná a neférová. Veď dištanc sa týka aj ruských atlétov, ktorí nikdy nedopovali. A to určite nie je spravodlivé. Verím, že do začiatku hier v Riu sa všetko vyrieši a budem môcť reprezentovať svoju krajinu," povedala Isinbajevová v rozhovore pre agentúru DPA.

Doping podľa nej nie je problémom iba v Rusku. "Netýka sa to iba nás, je to celosvetový problém. Preto musíme proti tomu bojovať spoločnými silami," dodala.