Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Bezdíček spokojný s účinkovaním zdravotne znevýhodnených atlétov na ME

Vladimír Bezdíček, archívna snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

Na európskom šampionáte sa zúčastnilo dokopy šesť slovenských atlétov, ktorí si vybojovali dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Slovenská výprava zakončila pôsobenie na európskom šampionáte zdravotne znevýhodnených atlétov v Berlíne 4. miestom Mareka Margoča v hode oštepom skupiny F41.

"Aj keď Marek trikrát prekonal 30 m hranicu a hodil svoj druhý najdlhší hod sezóny 31,14 m, na medailu mu to nestačilo," uviedol pre portál spv.sk reprezentačný tréner Vladimír Bezdíček.

Na ME sa zúčastnilo dokopy šesť slovenských atlétov, ktorí si vybojovali dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Dokopy štartovalo v Berlíne 596 atlétov zo 41 krajín. "Úroveň majstrovstiev bola neskutočne vysoká - padlo 14 svetových, 21 európskych a 91 rekordov šampionátu. V celkovom hodnotení zvíťazili jednoznačne pretekári z Poľska, ktorí získali 26 zlatých, 15 strieborných a 20 bronzových medailí. Slovensko obsadilo 28. miesto so ziskom dvoch strieborných a jednej bronzovej medaile," pokračoval Bezdíček.

Striebro získali Marián Kuřeja v hode kuželkou (F51) a Július Hutka v hode oštepom (F57), bronz Adrián Matušík v hode diskom (F64). "Účasť našich atlétov treba hodnotiť pozitívne, pretože okrem medailí získali aj jedno štvrté, jedno piate a jedno ôsme miesto. O tom, že boli dobre pripravení, svedčia osobné rekordy alebo najlepšie výkony v roku 2018. Atléti prekročili výkonnostné ciele. Iba Benjamínovi Erbanovi sa nepodarilo splniť cieľ, ale on bol v priebehu ME preklasifikovaný do horšej skupiny T37. Veľké poďakovanie patrí fyzioterapeutovi Stanovi Klimanovi, ktorý okrem svojej práce pomáhal aj pri dokumentácii pretekov, a trénerke Jane Sučíkovej, ktorá pomáhala okrem Mariána Kuřeju aj ostatným atlétom počas ME," dodal reprezentačný tréner pre spv.sk.