Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Stepanovová sa neobráti na arbitrážny súd

Na snímke ruská atlétka Julia Stepanovová Foto: TASR AP

Petíciu na podporu Stepanovovej podpísalo skoro 250 000 ľudí.

Rio de Janeiro 5. augusta (TASR) - Ruská atlétka Julia Stepanovová sa neobráti na Športový arbitrážny súd (CAS), aby získala právo štartu na olympiáde v Riu de Janeiro. Uviedol to jej manažér Patrick Magyar pre agentúru DPA.

Bežkyňa na 800 m spolu so svojím manželom výraznou mierou pomohla odkryť systematický a štátom podporovaný doping v Rusku. Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) jej štart na OH 2016 povolila, no Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vzhľadom na dopingové prehrešky z minulosti nie.

Skoro 250 000 ľudí podpísalo internetovú petíciu na podporu štartu ruskej atlétky Julie Stepanovovej na olympiáde v Riu de Janeiro. Informovala o tom agentúra APA.

Trojica Rusov dostala povolenie štartovať v Riu

Trojica ruských reprezentantov v cyklistike dostala iba pár hodín pred otváracím ceremoniálom povolenie štartovať na OH v Riu de Janeiro. Rozhodol o tom Športový arbritrážny súd (CAS), ktorý nepotvrdil pôvodný verdikt MOV o ich vylúčení z hier. V Brazílii sa tak môžu predstaviť Ilnur Zakarin, Oľga Zabelinská a Sergej Šilov. Na olympiáde sa ale napokon podľa agentúry AP z tohto tria predstaví pravdepodobne iba dvojnásobná bronzová medailistka z Londýna 2012 Zabelinská.